
کدینگ حسابداری اختصاصی آپارتمان و برج
کدینگ حسابداری چیست؟
رویداد های مالی در فرایند های حسابداری فراوان و متنوع اند.بنابراین مجبوریم این رویداد ها را دسته بندی کنیم، تا بی نظمی حاصل از تنوع و تعدد این حجم بزرگ از اطلاعات را خنثی سازیم. کدینگ حسابداری این وظیفه مهم را بر عهده گرفته و عملیات مالی را به نحو احسن دسته بندی کرده و سطوح اصلی و فرعی آنرا کدگذاری می کند.
هدف از کدینگ حسابداری چیست؟
کدینگ حسابداری در حسابداری هر کسب و کاری نیاز است و با اهداف زیر انجام میشود.
کدینگ حسابداری برای استاندارد شدن عملیات های مالی و یکپارچه سازی آن بر اساس یک الگوی مشخص انجام میشود.
کدینگ حسابداری باعث میشود تا سرعت و دقت در عملیات مالی بیشتر شده و خطای انسانی کاهش یابد.
کدینگ حسابداری گزارشگیری را برای حسابداران راحتتر میکند.
تصاویر نرم افزار مدیر آپارتمان
نکات مهم در مورد کدینگ حسابداری
کدینگ حسابداری یک مسئله تخصصی به شمار میرود و باید توسط متخصص این کار یا حسابداران و مدیران مالی با تجربه انجام گیرد.
این مسئله بسیاری از مشکلات مالی و حسابداری واحدهای اقتصادی را از ریشه برطرف میکند یا باعث جلوگیری از آن میشود، اما برای این کار باید خود این سیستم به درستی طراحی شود.
پیشنهاد میکنیم اگر در زمینه ثبت سند اختتامیه سوال یا ابهامی دارد حتما مقاله منتشر شده در وبلاگ سپیدار سیستم که در این مورد نوشته شده است را بخوانید.
کدینگ حسابداری
انواع کدینگ حسابداری
اگر بخواهیم به رایج ترین انواع کدینگ حسابداری که در حال حاضر در مجموعههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند اشاره کنیم به 5 نوع اصلی میرسیم:
1 – کدینگ حفظی (بر اساس حروف اول حسابها)
یکی از شیوههای کددهی که ساده نیز هست کد دهی بر اساس مختصر نویسی و علامتگذاری بر اساس زبان فارسی است. در این روش کدگذاری حرف اول کلمات را برای بازه کوچکی از کلمات به کار میبرند. برای مثال حسابهای پرداختنی با کد «ح – پ» شناخته میشود.
2 – کدینگ متوالی (پی در پی)
کدینگ متوالی با نامهای کدینگ پی در پی و کدینگ سریالی هم شناخته میشود. در این روش اعداد به صورت پشت سر هم به حسابها و داده تخصیص داده میشود.
3 – کدینگ سلسله مراتبی
روش سلسله مراتبی یکی از پرکاربردترین روشهای کدینگ است، چرا که علاوه بر نظم و دقت خوبی که در این روش وجود دارد، محدودیت در تعداد حسابها، کالاها و داده در این روش وجود ندارد.
انواع کدینگ حسابداری
مثال کدینگ سلسله مراتبی: در یک شرکت برای حساب داراییها کد 404 در نظر گرفته میشود. در صورتی که حسابدار قصد داشته باشد زیر گروهی به این حساب اضافه کند میتواند با اضافه کردن یک عدد اعشاری به آن زیر گروه مورد نظر خود را ایجاد نماید. این روش به صورت ساختار یافته و بدون هیچگونه محدودیتی میتواند ادامه پیدا کند.
4 – کدینگ تودهای
در این روش کدها میتوانند به یک حساب اختصاص داده شوند. این روش صرفا برای استفاده در یک دوره مالی کاربرد دارد.
5 – کدینگ وجهی
در این روش نیز تخصیص اعداد و کدها را میتوان یک قرارداد استاندارد در نظر گرفت، به این دلیل که در این روش هر عدد معرف نوع خاصی از حسابها و زیر مجموعههای آن خواهد بود. برای مثال در کدینگ وجهی حسابداری یک فروشگاه میتوان با استفاده از یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی گروه یک را به مشخص کردن بخشهای مختلف فروشگاه، گروه دوم را به عنوان نماینده هزینههای مختلف فروشگاه و گروه سوم را به عنوان نمایانگر زیر گروههای 2 گروه قبلی در نظر گرفت.
سطوح کدینک حسابداری (لایههای کدینگ حسابداری) چه هستند؟
منظور از سطوح کدینگ سطحهایی است طبق آن تراکنشهای مالی را دسته بندی میکنند.
ساختار استاندارد برای کدینگ در حسابداری
ساختار استاندارد کدینگ در حسابداری به شکل زیر است:
گروه حساب: در این لایه از ساختار استاندارد کدینگ، صورتهای حسابهای مالی قرار میگیرد. در این سطح میتوان همه بدهیهای جاری و غیر جاری، درآمدها و هزینهها، سرمایه گذاران و ذی نفعان و حقوق مرتبط با آنها را قرار داد.
حساب کل: در این لایه اغلب، صورت حسابهای مالی تعریف میشود. معمولا نیازها و فعالیتهای شرکت از اجزای اصلی این سطح هستند و گروه حسابهای شرکت را به ارقام کوچک تر تقسیم میکنند.
حساب معین: در این سطح نیز حسابهای کل به حسابهای کوچک تر و جزئی تر تقسیم میشوند. این حسابهای در حسابداری با نام حسابهای معین شناخته میشوند.
حساب تفصیلی 1
حساب تفصیلی 2
حسابهای تفصیلی نیز حسابهای خرد شده معین هستند که در اصطلاح به حساب تفصیلی شناخته میشوند. حسابهای تفصیلی در طبقهبندی شرایط را آسان تر میکنند و شناسایی حسابها را آسان تر میسازند.
کدینگ حسابداری
آیا امکان حذف تمامی کدینگ ها و ایجاد کدینگ شخصی هست ؟
آیا امکان اضافه کردن کدینگ دلخواه وجود دارد ؟
[…] افزار مدیرآپارتمان با ایجاد کدینگ های متناسب با حسابداری ساختمان های مسکونی به تسهیل در حسابداری و گزارش گیری کمک […]