فهرست مطالب :
- فرهنگ آپارتمان نشینی
- مهمترین قوانین آپارتمان نشینی
- شارژ ساختمان باید صرف چه هزینه هایی شود ؟
فرهنگ آپارتمان نشینی چیست؟!
قوانین آپارتمان نشینی ،زندگی در آپارتمان و پایبندی به قوانین آپارتمان نشینی در اصطلاح با نام فرهنگ آپارتمان نشینی شناخته میشود. فرهنگ آپارتمان نشینی یعنی افراد ساکن در یک آپارتمان از اختیارات خود در رابطه با واحد آپارتمانی و مشاعات ساختمان به خوبی اطلاع داشته باشند.
به نوعی زمانی شما فرهنگ آپارتمان نشینی دارید که از تمامی قوانین آپارتمان آگاه باشید و بتوانید به خوبی در چهارچوب قانون رفتار کنید.
مثلاً شما در آپارتمان یا برج نمیتوانید همانند زندگی در خانههای مستقل و ویلایی در مورد جای پارک، کاشت گل و گیاه، برپا کردن مهمانی و … آزادی عمل داشته باشید.
مهم ترین قوانین آپارتمان نشینی
این قوانین توسط مدیر آپارتمان به ساکنین از طریق تابلوی اعلانات یا به هر نحو دیگری می بایست اطلاع رسانی شود .
۱. شما تنها مالک واحد آپارتمانی خودتان هستید و حق دخالت در زندگی واحدهای دیگر را نخواهید داشت.
۲. جای پارکینگ و انباری شما دقیقاً مکانی است که در سند رسمی قید شده و امکان استفاده از پارکینگ یا انباری دیگر ساکنین آپارتمان را نخواهید داشت.
۳. از قرار دادن خودرو شخصی، دوچرخه، موتور و … در مکانهای مشاع پارکینگ و راه پله خودداری کنید.
۴. به هیچ عنوان کفش، جا کفشی، گلدان و … خود را در راه پلههای مشترک قرار ندهید.
۵. از قرار دادن میز، صندلی، کمد و هر چیز شخصی در قسمتهای مشترک ساختمان خودداری کنید.
۶. برای هر گونه تغییر ظاهری در ساختمان اعم از رنگ کردن دیوار راه پله، تغییر نمای ساختمان، کاشت گل و گیاه در باغچه که جزو مشاعات ساختمان محسوب میشود، باید با ساکنین ساختمان مشورت کنید.
۷. تغییر ظاهر یا رنگ درب واحد آپارتمان در صورتی که باعث ناهماهنگی با سایر واحدها شود، غیر مجاز است.
بر اساس ماده ۹ قانونی آپارتمان نشینی :
هيچ يك از مالكين حق ندارند بدون موافقت اكثريت ساير مالكين تغييراتي در محل يا شكل در، يا سر در يا نماي خارجي در قسمت اختصاصي خود كه در مرئي و منظر باشد بدهند.
۸. از کشیدن سیگار در مکانهای مشترک ساختمان که سر بسته هستند (آسانسور، راه پله و …) خودداری کنید.
۹. از قرار دادن زباله در پشت درب واحد یا جلوی ساختمان جلوگیری کنید. در برجهای مسکونی واحد نظافت ساختمان در ساعات مخصوصی زباله واحدها را جمع آوری میکنند.
۱۰. رعایت بهداشت و نظافت ساختمان از دیگر قوانین آپارتمان نشینی است. در آسانسور، راه پله، حیاط، پشت بام و … که جزو مکانهای مشترک ساختمان محسوب میشود آشغال نریزید.
۱۱. در زمان خانه تکانی یا اسباب کشی وسایل را روی زمین نکشید و سر و صدای زیادی ایجاد نکنید.
۱۲. برای جابجایی اسباب و اثاثیه از آسانسور حمل مسافر استفاده نکنید. اگر برجی که در آن ساکن هستید دارای آسانسور مخصوص بار است میتوانید از آن برای جابجایی وسایل استفاده کنید.
۱۳. از ایجاد سر و صدا و برگزاری مهمانیهای شبانه خودداری کنید.
۱۴. اگر قرار است تا مهمانی یا مراسماتی مثل تولد برگزار کنید که سر و صدای زیادی دارد، همسایهها را در جریان بگذارید و بابت سر و صدای احتمالی عذرخواهی کنید.
۱۵. یکی از مهمترین قوانین آپارتمان نشینی، عدم تولید سر و صدای زیاد است. حتی اگر قصد دارید تا دیوار کوب نصب کنید، حواستان باشد تا در ساعت استراحت سر و صدایی ایجاد نکنید و مزاحم خواب همسایهها نشوید. در این مواقع بهتر است تا از همسایه خود اجازه بگیریم.
۱۶. هر دوره از بین ساکنین آپارتمان یک یا چند نفر را به عنوان مدیر آپارتمان انتخاب کنید. مدیر ساختمان مسئول برگزاری جلسات ماهانه برای صحبت در مورد تغییرات و مشکلات ساختمان است.
بر اساس ماده ۸ قانون آپارتمان نشینی:
در هر ساختمان مشمول مقررات اين قانون در صورتيكه عده مالكين بيش از سه نفر باشد مجمع عمومي مالكين مكلفند مدير يا مديراني از بين خود يا از خارج انتخاب نمايند.
۱۷. اگر میخواهید زمانی از آب، برق، گاز که به صورت مشترک است زیاد استفاده کنید، به بقیه واحدها اطلاع دهید. مثلاً قصد پخت غذای نذری دارید یا مهمان شما میخواهد مدت زمان زیادی در خانه شما ساکن شود. در این زمان سهم واحد شما افزایش پیدا میکند.
۱۸. در ساختمانهای بزرگ یا برجهای مسکونی بخشی از ساختمان برای واحد نگهبانی و نظافت ساختمان در نظر گرفته میشود. در آپارتمانهای کوچک هم بخشی از هزینه شارژ ساختمان صرف نظافت خواهد شد.
۱۹. سعی کنید صدای موسیقی یا تلویزیون در حدی باشد که فقط در واحد خودتان شنیده شود.
۲۰. در صورتی که میخواهید واحد خود را تعمیر کنید، ابتدا به ساکنین آپارتمان اطلاع دهید. فعالیتهای خود را در روزهای غیر تعطیل و در ساعات قبل از ظهر و بعد از ظهر انجام دهید.
عدم تولید سر و صدا در آپارتمان
تولید سر و صدای زیاد ممنوع!
۲۱. تنها زمانی در آپارتمان میتوانید از حیوان خانگی خود نگهداری کنید که بو، صدا و حضور حیوان باعث ایجاد مزاحمت برای دیگر ساکنین آپارتمان نشود. همچنین، اجازه ندارید در مشاعات ساختمان از حیوان خانگی خود نگهداری کنید.
۲۲. هزینه شارژ و هزینههای جانبی آپارتمان را درست سر موعد مقرر شده پرداخت کنید.
۲۳. در صورت مشاهده افراد مشکوک در اطراف ساختمان آن را با ساکنین در میان بگذارید. همچنین، از دادن اطلاعات شخصی ساکنین آپارتمان به افراد غریبه جداً خودداری کنید.
۲۴. هنگام ورود و خروج از آپارتمان از بسته شدن درب آپارتمان و پارکینگ اطمینان حاصل کنید.
۲۵. در صورت خرابی یا مشکل در ساختمان آن را با مدیر ساختمان به اشتراک بگذارید.
۲۶. در صورتی که با دیگر ساکنان آپارتمان به مشکل برخوردید، سعی کنید با آرامش و احترام آن را حل کنید.
۲۷. در صورتی که یکی از ساکنین ساختمان به بخشهای مشاع آپارتمان آسیب وارد کند، باید تمام هزینه را به صورت شخصی پرداخت کند.
در مطالب آینده مجله گیلیم در مورد وظایف و مسئولیتهای مدیر ساختمان بیشتر صحبت میکنیم.
عدم تخریب ساختمان در زمان اسباب کشی
عدم تخریب ساختمان در زمان اسباب کشی
شارژ ساختمان باید صرف چه هزینه هایی شود ؟
هزینه شارژ ساختمان صرف چه اموری میشود؟
یکی از عمده سؤالاتی که برای ساکنین آپارتمان پیش میآید، مربوط به شارژ ساختمان است. اینکه مبلغ شارژ ساختمان صرف چه هزینههایی میشود؟ مبلغ ماهیانه شارژ به طور کلی صرف امور زیر میشود:
هزینه برق، آب و گاز مشاعات
هزینه مربوط به نظافت ساختمان
هزینه مربوط به تعمیرات سطحی ساختمان (مستأجر تنها ملزم به پرداخت هزینههای سطحی آپارتمان میباشد. هزینههای اساسی آپارتمان به عهده صاحبخانه است).
هزینه نگهداری و رسیدگی به فضای سبز و گل و گیاه
هزینه های مربوط به نگهبانی یا سرایداری
هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور
هزینه اقلام مورد نیاز برای ساختمان (مثل لامپ مشاعات و …)
اما توجه داشته باشید که برخی از مشکلات و تعمیرات ساختمان نیازمند هزینههای بیشتری هستند. مسائلی مثل نصب دوربین مدار بسته، رنگ کردن دیوار ساختمان، تعمیر نمای ساختمان، ایزوگام پشت بام و … . در این زمان تمام ساکنین ساختمان باید مبلغ مورد نیاز برای تعمیرات اساسی ساختمان را بپردازند.
بدون دیدگاه